Visām Emu dzijām -20%! Akcijas laikā, iegādājoties EMU dziju, vari laimēt rokdarbu kastīti ar visu adīšanai nepieciešamo.

Visām Emu dzijām -20%! Akcijas laikā, iegādājoties EMU dziju, vari laimēt rokdarbu kastīti ar visu adīšanai nepieciešamo.

Vai jūs varat adīt lidmašīnā?

Pievēršanās rokdarbiem lidmašīnā
2024. gada 15. jūlijs 475 skatījumi
Vai jūs varat adīt lidmašīnā?

Pievēršanās rokdarbiem lidmašīnā

Ja gaidāms lidojums, ir labi atrast kādu patīkamu nodarbi, lai laiks paskrietu ātrāk. Rokdarbu entuziastiem var būt grūti atrast piemērotu laika pavadīšanas veidu, jo rodas jautājums, kādi amatniecības piederumi ir atļauti lidmašīnā.

No Tallinas lidostas speciālistiem noskaidrojām, ko drīkst un ko nedrīkst ņemt rokas bagāžā:

Speciālista padomi

Šeit ir speciālista skaidrojums par to, kas jāņem vērā:

„Gan adāmadatas, gan tamboradatas ir izgatavotas no ļoti dažādiem materiāliem (piemēram, koka, metāla, bambusa, plastmasas, kaula) un ir dažāda garuma. Ja ceļojumā vēlaties ņemt līdzi adāmadatas vai tamboradatu, vispirms jāizvērtē konkrētā rokdarbu rīka īpašības – ja tām ir ļoti ass gals vai mala un ar tām var gūt nopietnas traumas, tad drošāk tos atstāt mājās. Piemēram, ja adāmadatas ir izgatavotas no metāla un ir garākas par 6 cm, tās noteikti ir aizliegtas. Ja adāmadatas ir izgatavotas no bambusa vai plastmasas un, spriežot pēc to galiem, var teikt, ka tās nav īpaši asas, tad tās var ņemt līdzi lidmašīnas salonā. Tamboradatu gadījumā ir vērts ievērot, ka, ja tamboradata puses apmērā ir no plastmasas, bet otra puse no metāla, tad metāla daļa ir jānomēra. Nav atļautas arī tamboradatas, kuru metāla daļa garāka par 6 cm. Ja tā ir īsāka vai tāda paša garuma un nav asa, varat to ņemt līdzi."

Rekomendētie rīki

Mūsu PRYM Ergonomic adāmadatas ir izgatavotas no vieglas plastmasas, tās ir ērtas un tām piemīt lāsītes forma. Laba izvēle ir arī adāmadatas no bambusa. Turklāt ceļojumā ir vērts ņemt līdzi adatu galu aizsargus, lai adījums, pārvietojoties, nenoslīdētu no adatām.

Ergonomiskās zeķu adāmadatas Ergonomiskās apaļās adāmadatas Adāmadatu uzgaļi

Ērtā un ergonomiskā PRYM tamboradata, kas izgatavota no vieglas plastmasas, arī ir piemērota ņemšanai lidmašīnā. Laba izvēle ir arī mūsu alumīnija tamboradatas ar plastmasas rokturiem, kuru metāla daļas garums ir 4 cm. Lai strādātu ar rupjāku dziju, piemērota būs mūsu klāstā labi pazīstamā plastmasas tamboradata ar lielu āķi.

Tamboradata komplektā 2.5-5 mm Ergonomiska tamboradata Plastmasas tamboradata 17 cm

Citas rokdarbu nodarbes lidmašīnā

Papildus adīšanai un tamborēšanai lidmašīnā varat pievērsties arī makramē tehnikai, izšūšanai vai rokdarbiem ar pērlītēm.

Makramē

Ar makramē lielākoties nav problēmu, ja vien jums nav nepieciešamas šķēres. Runājot par šķērēm, ir vērts atzīmēt sekojošo:

„Rokas bagāžā ir aizliegtas šķēres, kas garākas par 6 cm un kurām ir asi gali. Šķēru garums tiek mērīts no to savienojuma vietas."

Iesakām izmantot mazas šķērītes, kas paredzētas bērniem, ar noapaļotiem galiem vai vēl labāk mazas diegu šķērītes ar noapaļotiem galiem, kas atrodamas šūšanas komplektos.

Bērnu šķēres 13 cm

Izšūšana un darbs ar pērlītēm

Izšujot vai strādājot ar pērlītēm, ir nepieciešama adata. Izmantojot adatu, jāņem vērā:

"Rokas bagāžā nav atļautas adatas, kas garākas par 6 cm. Šeit atkal ir jāpievērš uzmanība, vai tās ir ļoti asas un vai ar tām var gūt nopietnas traumas."

Metāla adatu vietā var izmantot bērniem paredzētas plastmasas adatas ar neasiem galiem, kuras var izmantot ne vien izšūšanai, bet arī darbam ar pērlītēm. Lai savērptu pērlītes, dažkārt adatas pat nav vajadzīgas – vienkārši izmantojiet stingrāku auklu vai lenti, piemēram, mūsu preču klāstā atrodamo vaskoto auklu, kas tik viegli neirst.

Noslēguma padoms

Visbeidzot, speciālists iesaka:

"Aizliegto priekšmetu saraksts nav detalizēts pa pozī

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension